Ten minste Houdbaar Tot DINER

In de Week van de Duurzaamheid worden er diverse thema­diners georgan­iseerd om de consument bewust te maken van de voedsel­verspilling. Tijdens deze diners worden ingre­diënten gebruikt die geen kans meer hebben in de winkel­schappen, terwijl ze nog prima te gebruiken zijn. Per jaar gooien we per persoon 40kg voedsel weg.

Wereldkeuken Diner B2B

Speciaal voor bedrijven is er de mogelijkheid om een tafel van max. 8 personen te reserveren.

Ideaal om met uw relaties en/of collega's te genieten van het Live Cooking Buffet. De verschillende sprekers van deze avond zullen u het een en ander bijbrengen over o.a. voedselverspilling en de conseqenties van ongebreidelde consumptie.

Er is slechts een beperkt aantal tafels beschikbaar.

Locatie: Van der Valk Haarlem

Wereldkeuken Diner

Dinsdag 8 oktober wordt er bij Van der Valk Haarlem voor 250 gasten gekookt met als thema Wereldkeuken.

Er wordt gekookt met de Ten minste Houdbaar Tot (THT) ingrediënten vanuit de Van der Valk Versmarkt in Voorschoten en visleverancier Thiele. De leerlingen van de praktijkroute van het NOVA College gaan een werelds Live Cooking Buffet voor je verzorgen. Zij zullen diverse voor-, hoofdgerechten en desserts maken en presenteren op het nieuwe buffet. Een aantal gerechten wordt á la minute voor je bereid.

Daarnaast serveren zij uit de 'oude voorraad' diverse wijnen, waar ook verrassende mooie wijnen tussen zullen zitten.

Ook zal de avond opgeluisterd worden door 2 sprekers die wat nader zullen ingaan op voedselverspilling, ‘tips en trics’ verspilling te voorkomen en de conseqenties van ongebreidelde consumptie. Sprekers zijn Marjolein Triesscheijn (Room for Food) en Maurits Groen (Waka Waka en Kipster)

Om de avond in stijl af te sluiten heb je de mogelijkheid om door middel van een 'Haarlemse Doggybag' niets meer van het buffet over te laten en lekker mee naar huis te nemen.

Wij ontvangen je graag om 18.30 uur, de avond eindigt om 21.30

Locatie: Van der Valk Haarlem

Vegetarisch Diner

Donderdag 10 oktober staat geheel in het teken van koken met THT producten zonder toevoeging van dierlijke producten. Vegetarisch eten bevordert het dierenwelzijn en geeft een lagere druk op het milieu. Om toch aan voldoende eiwitten, vetten, vitamines en mineralen te komen vertellen en demonstreren onze sprekers en chefs hoe dit op een smakelijke wijze voor elkaar te krijgen.

Locatie: Nova College

datum

Week van de Duurzaamheid

Van maandag 7 tot en met donderdag 10 oktober 2019

programma

Inloop vanaf 18.30 uur
Aanvang diner 19.00 uur
Einde omstreeks 21.30 uur

Sprekers over zin en onzin THT/voorkomen voedselverspilling

Tips & Tricks van de chefs en organisatie over bereiding en hoe slim om te gaan met (voor)bereiden en bewaren

Alle tht diners zijn uitverkocht

opbrengsten

SMAAK (Waarderpolder)

Project WK koken

De mogelijke netto opbrengsten van het THT diner worden gebruikt ter onder­steuning van het WK koken event, een multi-culturele gastro­nomische happening in Schalkwijk en gaan naar SMAAK, het restaurant in de Waardepolder, SMAAK is niet zomaar een restaurant. In de keuken en bediening krijgen zij hulp van enthou­siaste jongeren met een verstan­delijke beperking. Bij SMAAK leren zij de fijne kneepjes van het horeca vak.

partners

Fotoimpressie THT Diner 2019