Ten minste Houdbaar Tot DINER

In de Week van de Duurzaamheid worden er diverse thema­diners georgan­iseerd om de consument bewust te maken van de voedsel­verspilling. Tijdens deze diners worden ingre­diënten gebruikt die geen kans meer hebben in de winkel­schappen, terwijl ze nog prima te gebruiken zijn. Per jaar gooien we per persoon 40kg voedsel weg.

Reserveer hieronder uw themadiner:

Michelin Diner

Maandag 7 oktober aanstaande zal Michelin-chef Jozua Jaring (Ratatouille Food & Wine) samen met andere lokale vrijwilligers een prachtig diner serveren. Met THT ingrediënten van Albert Heijn Vos wordt gekookt ‘in’ DeDAKKAS te Haarlem, een duurzaam restaurant gesitueerd bovenop een parkeergarage, waardoor we met recht kunnen spreken van ‘duurzaam dineren op hoog niveau’.

Locatie: DeDAKKAS
- UITVERKOCHT -

Wereldkeuken Diner

Dinsdag 8 oktober wordt in Hotel Van der Valk Haarlem voor 250 gasten gekookt onder het thema ‘Wereldkeuken’. Van der Valk gebruikt ingrediënten die zijn overgebleven uit de keukens van diverse regionale vestigingen van de bekende hotelketen.

Locatie: Van der Valk Haarlem

Budget Diner

Woensdag 9 oktober koken en bedienen studenten van het Nova College. De jongeren en jongvolwassenen worden opgeleid voor het diploma Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie. Zoals het thema Budget Diners al doet vermoeden gaat het om het koken van een THT diner tegen lage kosten.

Locatie: Nova College

Vegetarisch Diner

Donderdag 10 oktober staat geheel in het teken van koken met THT producten zonder toevoeging van dierlijke producten. Vegetarisch eten bevordert het dierenwelzijn en geeft een lagere druk op het milieu. Om toch aan voldoende eiwitten, vetten, vitamines en mineralen te komen vertellen en demonstreren onze sprekers en chefs hoe dit op een smakelijke wijze voor elkaar te krijgen.

Locatie: Nova College

datum

Week van de Duurzaamheid

Van maandag 7 tot en met donderdag 10 oktober 2019

programma

Inloop vanaf 18.30 uur
Aanvang diner 19.00 uur
Einde omstreeks 21.30 uur

Sprekers over zin en onzin THT/voorkomen voedselverspilling

Tips & Tricks van de chefs en organisatie over bereiding en hoe slim om te gaan met (voor)bereiden en bewaren

RESERVEER

opbrengsten

SMAAK (Waarderpolder)

Project WK koken

De mogelijke netto opbrengsten van het THT diner worden gebruikt ter onder­steuning van het WK koken event, een multi-culturele gastro­nomische happening in Schalkwijk en gaan naar SMAAK, het restaurant in de Waardepolder, SMAAK is niet zomaar een restaurant. In de keuken en bediening krijgen zij hulp van enthou­siaste jongeren met een verstan­delijke beperking. Bij SMAAK leren zij de fijne kneepjes van het horeca vak.

partners